Foto: Daniel Elfvelin
Cecilia Thörngren har gjort många mål under säsongen men gick mållös från matchen mot Torslanda.

Tollered/Floda kan inte jubla än

Fotboll

Ett mål på övertid gör att Tollered/Floda får vänta med att fira serieseger. Torslandas sena kvittering kändes bitter men man har fortfarande allt i egna händer.

I Tollered/Flodas näst sista seriematch på torsdagskvällen hade laget chansen att säkra seriesegern i division 3.

– Vi räknade inte med att göra det, det kan man inte göra, men vi ville göra det. Samtidigt är Torslanda bra och det visste vi om, säger tränaren Tomas Granbom.

Det blev en match med två ansikten där Torslanda hade mest bollinnehav och tog ledningen i den första halvleken, även om det var gästerna som vaskade fram flest målchanser. I den andra halvleken tog Tollered/Floda över spelet men hade fortsatt svårt att förvalta sina målchanser. Bland annat missade man en straff och sumpade flera frilägen.

Till sist kom dock utdelningen när Victoria Drake kvitterade och Jenny Calocchio gav Tollered/Floda ledningen med 1–2 i den 83:e minuten. En match där Tomas Granboms känsla var att allt gick stolpe ut såg ut att reda ut sig ändå, men så kom kallduschen som gör att spänningen i serien lever vidare. Klockan hade tickat över 90-strecket när Torslanda fick en hörna och kvitterade till 2–2.

– Det är klart att folk var ledsna och besvikna i omklädningsrummet efteråt, men inställningen är att vi ska klara det nästa vecka istället, säger Tomas Granbom.

Seger borta mot Jitex Mölndal nästa lördag och saken är klar, men serien kan avgöras utan Tollered/Flodas medverkan redan nu på söndag. Detta om laget får hjälp av just tabelltrean Jitex Mölndal som då möter tabelltvåan Sävedalen, som är det enda hotet.

– De måste ta maxpoäng om de ska ha en chans, konstaterar Tomas Granbom.

Oavsett hur den kommande veckan utvecklar sig tycker tränaren att hans lag gjort en stark säsong och kampen om seriesegern står mot en lika stark konkurrent.

– Jag tycker synd om det lag som får vara kvar i trean, säger han.