Foto: Maria Lindeskär
Mångsysslare. Författaren, krönikören och föreläsaren Tomas Sjödin kommer till Gråbo på söndag.

Tomas Sjödin ska prata om bönen

Gråbo

På söndag har kommunborna möjlighet att lyssna på den välkända föreläsaren och krönikören Tomas Sjödin.

Tomas Sjödin är författare, pastor, föreläsare och krönikör. Han har också sommarpratat i Sveriges Radio två gånger. Dessutom har radiolyssnarna röstat fram honom som vinterpratare tre gånger.

Kärlek, tid och tro är återkommande ämnen i hans böcker och föreläsningar.

För sina insatser som kommunikatör i existentiella ämnen tilldelades Tomas 2015 hans majestäts konungens medalj i 8:e storleken i högblått band. På söndag kommer han alltså till Equmeniakyrkan i Gråbo.

Varför kommer du till Gråbo?

– För att jag blivit inbjuden av kyrkorna, vilket är väldigt roligt tycker jag.

Vad ska du prata om?

– Ett av mina absoluta favoritämnen, och det är bön. Jag sörjer över att så många människor tänker på bön som något som är förbehållet starkt troende människor.

Varför?

– I min värld är det med bönen som med allemansrätten, det fritt för vem som helst att utforska det oändliga landskap som bönen är. Och att göra det på sitt sätt.

– Jag möter ibland människor som inte räknar sig som religiösa men som börjat be, och de berättar att det har gjort något vackert med deras liv.

Varför ska kommunborna komma och lyssna?

– För att jag tror att jag har något viktigt att säga om att hitta en plats av stillhet mitt i en brusande värld. Och att den platsen kan göra livet rymligare och mer storögt.