Vilken pensionär har råd att bo så?

lt-debatt

Hamnade av en händelse på en annons här istället för som tänkt bland Lerums tidnings artiklar… Den handlar om Bonum, som tydligen etablerat sig i Lerums trakten. Det är ett bostadsalternativ för oss över 55 det vill säga främst pensionärer och äldre.

Verkligen trevligt, gemenskap, service och fina bostäder, och allt vad en äldre kan önska sig. Så skall alla äldre bo, det verkade helt självklart.
Sedan såg jag prislappen, ingen sådan lägenhet säljs för närvarande under 3,5 miljoner, den dyraste kostade 5,4 miljoner.

Det går ju att jämföra med en garantipension cirka 7 000 kronor i månaden, Det räcker inte ens till hyran per år. Bostadstillägg fås upp till cirka 5 000 kronor inte heller där finns utrymme för en sådan kostnad.
Vilken pensionär har råd att bo så?

 

  • Snart Pensionär