Vinst och förlust i Baltichovs premiärer

Handboll

Lördagen startade med en uddamålsförlust för Baltichovs damer, men därefter kunde en stor publik fira efter herrlaget seger.

Balticov startade säsongen med hemmamatcher för både herrarna och damerna. Damlaget spelade en jämn match mot Backa/Kungälv men föll med 19–20. Hemvändaren Elin Aurell blev bästa målskytt i Baltichov med fem mål.
Herrarnas match mot Sörhaga började trevande från båda lagen, men Baltichov tog snart kommandot.

– Det syntes att grabbarna har lagt mycket kraft på försvarsspelet under försäsongen och tillsammans med en inspirerad Goran Bajkusa i målet lade vi grunden för en bekväm resa mot seger, säger tränaren Martin Thyr.

Slutresultatet blev 29–22

Förutom Bajkusa lyfter tränaren även fram försvarssamarbetet mellan Alexander Hellgren och Viktor Granholm, samt Anton Brenevik som gjorde fyra mål på lika många försök och spelade ett bra i försvaret.