Foto: Sportinphoto
William Siverholm.

VM-debut utan flyt

Gokart

Olyckor, teknikstrul och missöden drabbade William Siverholm både före och under VM-debuten. Han körde bra men insatsen räckte inte till final.

118 förare från 26 länder kom till Kristianstad för att göra upp om VM- titeln i gokart. Bland dem William Siverholm från Gråbo som under testhelgen inför mästerskapet blev inblandad i en stor krasch med flera förare.

– Som tur var blev det inga allvarliga skador trots ett stort räddningspådrag som ryckte ut. William var ordentligt mörbultad men fortsatte testdagen och var fokuserad inför VM, säger pappa Pierre Falck.

Under mästerskapet fortsatte bakslagen med tekniska problem och ytterligare en krasch som gjorde att han inte fick utdelning trots flera goda starter.

– William visade verkligen en blixtsnabb fart. Tyvärr var han tvungen att bryta två heat och fick inte tillräckligt med poäng för att ta sig till final, säger Pierre Falck.

VM slutade med en 41:a plats.

– En helt otroligt bra insats för att vara första gången och dessutom är många förare både äldre och mer erfarna. Nu väntar en testvecka i Italien och sen WSK (World Series Kart) Final Cup som avgörs med tre tävlingar i norra Italien i höst.