Ingen ketchupeffekt för Floda

Innebandy

INNEBANDY: Det blev en match med en ovanlig dramaturgi när Floda spelade hemma mot Varla. Trots stort spelövertag dröjde det länge innan Floda tog ledningen, och istället för ketchupeffekten tände målet en gnista hos gästerna.

Hemmalaget tog omedelbart tag i taktpinnen även om man hade svårt att vaska fram farliga målchanser. I den andra perioden fick Floda flera möjligheter att ta ledningen i numerärt överläge, men trots det var ställningen 0-0 efter 40 minuter.

”Fem minuter in i tredje perioden kommer då äntligen det som Flodapubliken tror ska bli det förlösande målet när Jesper Hallberg gör 1-0 för hemmalaget. Ack, så fel vi hade där”, skriver klubben på sin hemsida.

Målet fick gästerna, som under de två första perioderna bara haft tre skott på mål, att formligen explodera. Varla vände snabbt och vann till sist med 1-5.

Förlusten placerar Floda på åttonde plats i tabellen och veckans matcher kan föra laget både upp i toppen och ner i botten av serien. Bara en poäng skiljer ner till nedflyttningsplats och två poäng upp till kvalplats. Idag, onsdag, väntar bortamatch mot Alingsås och på lördag spelar Floda hemma mot jumbon FBC Partille.