• Foto: Stefan Liljevald
  • Foto: Stefan Liljevald

Obeskrivlig glädje efter TV-pucksguldet

Ishockey

ISHOCKEY: Det såg ut som det brukar göra efter en TV-pucksfinal när handskar, hjälmar och klubbor flög genom luften innan segrarna kastade sig i en stor hög intill sargen. Bland de jublande Göteborgsspelarna fanns Lerumsborna Erik Fernhall, Jesper Ahl och Philip Liljevald.

Göteborg brukar gå långt i TV-pucken men det är sällsynt med finalplatser och antalet segrar är ännu mer lätträknade. Söndagens seger var distriktets tredje i ordningen och årets guldmedaljörer var bara tre år när Göteborg vann senast, 2006.

– Det här är något som jag har drömt om ända sedan jag började kolla på TV-pucken. Man har sett den där TV-puckshögen och nu fick jag själv ligga i den, konstaterar Jesper Ahl.

LT talade med de nyblivna guldmedaljörerna ett knappt dygn efter finalen och alla tre var fortfarande tagna av de gångna dagarnas succéartade hockeyäventyr. ”Obeskrivligt”, kommenterade både Erik, Jesper och Philip när de skulle försöka sätta ord på känslorna.
– Det är svårt att beskriva, alla känslor kommer på en gång och jag är väldigt stolt över laget, säger Jesper Ahl.

Philip Liljevald:
– Det är stort. Det här är det största man kan vinna i den här åldern och detta kommer jag att ha med mig hela livet, säger han.

Erik Fernhall:
– Jag har inte riktigt fattat. Det är helt galet, helt galet.

Redan när LT intervjuade trion inför turneringen var siktet inställt på guld. Göteborg inledde med att vinna gruppspelet, därefter krossade man Västmanland med 11-0 i kvartsfinalen innan Stockholm Nord väntade i semifinal.

– Det var nästan som en final, vi visste att det var ett av de tuffaste lagen och jag tror att det var matchen med mest publik, säger Philip Liljevald, som berättar att rivaliteten mellan landets två största städer var påtagbar.
– Det var rätt hetsigt mellan lagen, men det är roligt när det blir såna matcher, speciellt när man vinner.

Segersiffrorna skrevs till 2-1 och därefter tog Göteborg guldet efter övertygande 5-0 i finalen mot Västerbotten. I samband med Frölundas hemmamatch mot Skellefteå på tisdag firas de 15-åriga guldhjältarna i Scandinavium, en upplevelse som kanske blir extra speciell för Erik Fernhall som spelar i klubbens U16-lag.

– Det ska bli riktigt kul och det kommer nog mycket folk, säger han.