Foto: Robin Åkerlind
Engagemanget lönade sig. Snart slipper Gråbo ridklubb skritta runt i dränkta förutsättningar.

Paddock byggs i Gråbo

Gråbo

Trånga utrymmen och dålig dränering har länge varit en vardag för de aktiva på Gråbo ridklubb. Aktiviteter har förpassats till ridhuset på grund av den obrukbara paddocken. Under året har klubben jobbat hårt för att få till en ny ridbana. Nu blir drömmen verklighet.

2018 har varit en kamp för klubben att tjäna in varenda krona de kan till en ny paddock. Den sista summan som saknades betalades av kommunen.

– Vi­ har haft ett bra samarbete med kommunen och våra sponsorer. Vi är jättenöjda, säger klubbens ordförande, Maria Lund.

Ungdomligt

Den totala kostnaden för den nya paddocken är ­beräknad till knappt 1,3 ­miljoner kronor. Ridklubben har lyckats samla ihop 75 000 kronor. Satsningen mot en ny ­paddock har engagerat ungdomarna i klubben också. De startade själva en ­insamling. Privatpersoner har fått ­komma till klubben och lämna pantburkar. Insamlingen har genererat över 20 000 kronor.

– Det är så kul att se ­glöden i alla ungdomar. Helt ­fantastiskt, säger Maria Lund.

Spännande

Paddocken beräknas vara färdigbyggd innan årsskiftet. Den kommer bli 32 gånger 70 meter vilket är större än den gamla. Det kommer ­också bli bättre belysning runt ridbanan. Den nya paddocken kommer göra stor skillnad i hur många, och vad för aktiviteter, som kan utövas. Maria Lund menar bestämt att förutsättningarna till fler aktiviteter och tävlingar kommer öka ordentligt.

Hon säger att klubben är öppen för samarrangemang tillsammans med andra hästföreningar i framtiden.

– När vi har möjlig­heten tycker jag det är viktigt att erbjuda våra ungdomar i kommunen att tävla på ­hemmaplan, säger hon.

Det är kommunen som äger marken och faciliteterna som ridklubben använder. Enligt Lena Nilsson, ­fritidsintendent på ­kommunen var det avgörande för klubben med en ny ridbana för att de ska ­kunna behålla sina ryttare.

  • Robin Åkerlind