Platschefen Emma Thun träffar några badgäster som pausar med en glass. Foto: Daniel Elfvelin

Vattenpalatset firar 30 år

lt-nyhet-lerum

Siffran 30 och 80-talet är teman när Vattenpalatset firar 30 år nästa vecka. Officiellt öppnade inte badanläggningen förrän i december 1988, men enligt en pålitlig källa skedde premiärbadet redan den 18 november.

I tre decennier har badets gäster glidit ner för vattenrutschkanorna, virvlat runt i strömmen, motionerat och lärt sig simma i poolerna.
Vattenpalatset lockar både kommuninvånarna och har blivit ett besöksmål som sätter Lerum på kartan. Den åldrande anläggningen är dock i behov av omfattande renovering och dess framtid är osäker, men efter en del åtgärder de senaste åren tycker platschefen Emma Thun trots allt att 30-åringen står sig väl i konkurrensen.

– Det är ju inget Kokpunkten (äventyrsbad i Västerås) som har en lite annan målgrupp, men när jag har varit runt och jämfört med andra badhus tycker jag att vi har ett fint bad, säger hon.

Den officiella invigningen skedde alltså i december 1988. Men Christer Grahn, som nu liksom då arbetade i bowlinghallen, har berättat att badet började att användas tidigare.

– Chrille har sagt att smygpremiären var den 18 november, han är gammal i gamet och brukar ha koll, säger Emma Thun.

Nästa fredag är det därmed exakt 30 år sedan som de första badgästerna hoppade i poolerna och under hela veckan firas jubileet med en blinkning till både 80-talet och siffran 30. Visserligen är själva badet som fyller år men man firar med aktiviteter i hela anläggningen. På olika dagar är det till exempel gratis för allmänheten att träna 30 minuter med PT, träna gruppträning i 30 minuter och delta i gymutmaningar med 30 repetitioner.

Personalen kommer att vara klädda i 80-talskläder och några går steget längre. Emma Thun räknar med en och annan hockeyfrilla när en anställd som har jobbat som frisör plockar fram sax och löshår.

– Personalen är laddade, intygar hon.