Baltichov kryssade mot serieledaren

Handboll

Baltichov var nära att snuva serieledaren på båda poängen i lördagens match. En sen kvittering av Ystad betydde delad pott, men resultatet var trots allt en framgång för Stenkullenlaget.

Efter en tung höst är Baltichov i stort behov av poäng och i den sista matchen innan juluppehållet visade man sin kapacitet borta mot Ystad. Hemmalaget började starkast, men tack vare bra målvaktsspel av Marie Olsson samtidigt som man fick igång både försvarsspelet och offensiven kunde Baltichov gå till halvtidsvila med en tremålsledning.

I den andra halvleken kom Ystad ikapp i ett tidigt skede, men Baltichov hamnade aldrig i underläge igen. Med en och en halv minut kvar gjorde Emma Andersson 22–24 vilket dock inte skulle räcka till seger. Ystad kvitterade till 24–24 med tolv sekunder kvar. ”I det stora hela måste vi ändå känna oss nöjda med att lugga serieledarna på en poäng på bortaplan”, skriver klubben på sin hemsida.

– Vi kom bra förberedda, krigar som ett lag och håller oss till planen. Nu tränar vi på över helgerna för att vara ännu bättre förberedda när serien drar igång igenom januari, säger tränaren Jesper Nielsen.
Baltichov ligger fortfarande under nedflyttningsstrecket, men närmade sig Linköping på kvalplats.