• Arvingarna. Kvartetten deltar i den fjärde och sista deltävlingen. De tror på sin låt och satsar på en plats i finalen. Frontfiguren Casper Janebrink, i rött, är numera Flodabo. Foto: Emelie Lager
  • Bakom den rosa Molly döljer sig Lerumsbördiga Mikaela Samuelsson. Foto: Emelie Rosenblad

Casper och Mikaela i Melodifestivalen

LERUM

Två av de 40 artisterna som ska tävla om att bli Sveriges representant i Eurovision Song Contest 2019 har koppling till Lerums kommun.
Det är Arvingarnas frontfigur Casper Janebrink, som i våras vann Stjärnornas stjärna, och Mikaela Samuelsson, uppvuxen i Lerum och en av de tre artisterna i Dolly Style.

– Vi tror på vår låt och känner att den är stark och kan bli en hit, säger Casper Janebrink om låten I do.
– Vi hoppas på att gå till finalen, så klart. Det hade varit skitkul att vinna och få åka till Tel Aviv för att representera Sverige.
Casper, som flyttade till Floda för något år sedan, säger att bandet tycker det ska bli fantastiskt roligt att få vara med i Melodifestivalen. Att det har funnits ett sug att få tillbaka Arvingarna i tävlingen under några år, men att de inte tyckt att de haft den rätta låten. Förrän nu.
– Att vara med i Melodifestivalen är det bästa fönstret ut i Sverige, att få visa upp sig och sin låt. Bra exponering, konstaterar han.

Arvingarna har haft en intensiv höst med bland annat krogshow på Kajskjul 8 och nu väntar julshow på nya kongresshuset i Borås.
– En hektisk vår väntar oss, men vi ska också hinna med ett nytt EP-album med några nya låtar. Till sommaren blir det nog turné med Diggiloo och så firar vi att Arvingarna funnits i 30 år.
Musiken till Arvingarnas bidrag i Melodifestivalen är skriven av Mikael Karlsson, en Ica-handlare från Skåne och texten har Casper skrivit tillsammans med Nanne Grönvall.

Dolly Style slog igenom 2014 med sin första singel och tävlade året därpå i Melodifestivalen. De tog sig till Andra chansen och svenskarna hade fått upp ögonen för dem. Fansen kallar sig Dollys.
Molly, Mikaela Samuelsson uppvuxen i Lerum, Holly och Polly startade i september en färgsprakande turné. Det efter att de spenderat lång tid i studion för att spela in nytt material, men också gästat Lotta på Liseberg.
Dolly Style framför melodin Habibi, som är skriven av Jimmy Jansson, Palle Hammarlund och Robert Norberg.

Totalt framförs 28 bidrag i Melodifestivalen, med stor variation.
– Det är väldigt bra låtar, bra artister och kul material att jobba med, säger tävlingsproducenten Christer Björkman i ett pressmeddelande och fortsätter:
– Jag tror att alla kommer att leva upp till förväntningarna. Oavsett vilken slags artist eller musik du gillar kommer du att kunna hitta något du tycker är bra.
Programledare är Sarah Dawn Finer, Marika Carlsson, Kodjo Akolor och Eric Saade. Melodifestivalen startar den 2 februari i Göteborg. Dolly Style med Mikaela Samuelsson tävlar i deltävling tre den 16 februari i Leksand och Arvingarna med Casper Janebrink tävlar i deltävling fyra, som är den sista, den 23 februari i Lidköping.
Nu återstår att se om vi får se en kommuninvånare stå på scenen i Eurovision Song Contest i Tel Aviv i maj.
Ann-Charlotte Edgar