Döms för flera brott

Gråbo

En man i 50-årsåldern döms för en rad brott, däribland stöld på Bonum i Gråbo. Straffet blir skyddstillsyn och han ska även genomgå den behandling som frivården bestämmer.

Mannen, som bor i Göteborg, stal varor till ett värde på drygt 200 kronor på mataffären på Mjörnbotorget. Han har dessutom stulit saker i en annan affär, kört bil drogpåverkad och ertappats med kniv på sig på Angereds torg.

Brotten har begåtts under 2016 och fram till hösten 2017, och är enligt rätten klart relaterade till hans drogmissbruk. Han har därefter gjort försök att komma ur sitt missbruk, och han har inför rätten förklarat att han vill återgå till fortsatt behandling på behandlingshem.

Han döms för snatteri, ringa stöld, olovlig körning, rattfylleri, narkotikabrott, ringa narkotikabrott och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

50-åringen förekommer under 40 avsnitt i belastningsregistret. Han dömdes senast 2015 för bland annat stöld och skadegörelse till fängelse i tre månader.

Med anledning av hans vilja att komma ur sitt missbruk sätter tingsrätten den här gången straffet till skyddstillsyn och behandling istället för fängelse.