Nääs fabriker hotell och restaurang

Ett av landets bästa hotell finns i Tollered

Tollered

Nääs fabriker hotell och restaurang kom på 17:e plats i White Guides rankning av Sveriges bästa hotell 2019.

Personalen på White Guide har testat mer än 150 hotell över hela landet och 100 har kvalificerat sig för full listning. Ett av dessa är alltså Nääs fabriker hotell och restaurang, som hamnade på 17:e plats.

Hur känns det?

– Vi är glada och stolta att bli uppmärksammade i detta forum. Det är extra roligt när det är White Guide som står bakom eftersom matupplevelsen är en så viktig del av vårt erbjudande, svarar Linda Pettersson, vd på Nääs fabriker.

Vad är det som gör Nääs fabriker hotell och restaurang så speciellt?

– Vi är en fristående aktör och kan hela tiden utvecklas utifrån våra kunders och marknadens behov och efterfrågan. För oss är det viktigt att man som gäst känner sig välkommen och vi arbetar mycket med att vara personliga och leverera i gästmötet. Service och kundmötet på hela platsen Nääs Fabriker är central i vårt arbete och vi siktar på att bli en av Sveriges mest attraktiva och omtalade platser.

Vad innebär det för er att komma med i rankingen och dessutom placera er så högt?

– Att vara med här är ett kvitto på att vi arbetar rätt och med rätt saker. Vi är en liten anläggning utanför Göteborg och det känns väldigt roligt att vara med i sammanhang med de andra fina anläggningar både i och utanför Göteborg.

Nääs hotell och restaurang finns i det gamla spinneriet från 1800-talet, alldeles intill Sävelången. Hotellet sticker ut genom att det ligger i både vacker omgivning och byggnad men också interiört, här finns bland annat rum med över fem meter i takhöjd och rum med takterrass.

Internationell spridning

Nya White Guide Hotel och Bar lanserades i förra veckan – som guidebok, app och webb, de senare med bokningsfunktionalitet. Den ges ut på både engelska och svenska och får en bred internationell spridning.

Den nya guiden är ett tillskott till de etablerade restaurang- och kaféguiderna och premierar liksom dessa personlighet, innovation, hållbarhet och ambiance. Detta är också kriterierna för urvalet. Hotellen har bedömts, poängsätts, klassificeras, rankas och beskrivs med fokus på det som gör dem värda att besöka.