• Foto: Johan Eklund
  • Foto: Johan Eklund
  • Foto: Johan Eklund
  • Foto: Johan Eklund
    Måns Bolin, vd, Blå Tåget
  • Foto: Johan Eklund
  • Foto: Johan Eklund
    Lennart Wassenius, C, välkomsttalade

Fanfarer på festligt premiärstopp

Lerum

Med pompa och ståt skedde Blå Tågets allra första stopp på Lerums station. Hädanefter kommer Stockholmstågen avgå från och anlända till perrongen varje dag.

Allt började när Lerumsprofilen Christer Harling, som bland annat är delägare till Solkatten, träffade vännen Ulf Smith, ägare till Blå Tåget. Männen kom fram till att det skulle vara en bra idé om Blå Tåget stannade i Lerum. Och så blev det.

Från och med i söndags går det att åka till och från Stockholm via Lerums station. En av många som hade tagit sig till Lerums station för att bevittna det historiska tågstoppet var Johan Eklund.

Hur var premiärstoppet?

– Mycket lyckat. Festlig stämning, svarar han.

Lennart Wassenius, kommunfullmäktiges nuvarande Centerpartistiska ordförande, höll ett välkomsttal. Den högtidliga stämningen fortsatte när Morrgan Claesson, representant för Skandinaviska Jernbanor, tackade för välkomnandet och överlämnade blommor till Christer Harling, för dennes initiativ till det nya tågstoppet.

Dessutom underhöll Kulturskolan med blåsorkester och fanfar.

– Perrongen var fylld med entusiastiska Lerumsbor. Och några Lerumsbor erbjöds möjlighet att följa med premiäråket till Alingsås och bjöds på förevisning ombord, säger Johan Eklund.

Vad tror du att det betyder för kommunen att Blå Tåget lägger till Lerum för på – och avstigning? 

– Det sätter Lerum på kartan. Många Lerumsbor säger att de nu skall testa att åka till Stockholm på detta lite annorlunda sätt, svarar Johan Eklund.