Pontus Persson har precis gjort matchens sista mål fram till 5–2. Foto: Christoffer Sturesson

FBC-seger efter turbulensen

Innebandy

På en och samma dag blev FBC Lerum av med både tränare och halva poängskörden. Men i den mån turbulensen påverkat så tycks den ha fungerat som tändvätska. Hemmamatchen slutade med seger mot tabellfyran Fagerhult Habo.

FBC Lerum har haft en minst sagt händelserik vecka där både tränarbyte och fråntagna poäng skapat rubriker i innebandysverige. Laget stod återigen på bara tre poäng inför söndagens match, som började på sämsta tänkbara sätt. Den nye tränaren Fredrik Oredsson berättar i artikeln intill att han har längtat efter hetluften på innebandyplanen och värmen steg omedelbart några grader i Rydsbergshallen. Gästerna tog ledningen redan i den första minuten efter en tidig FBC-utvisning.

Drygt halvvägs in i den andra perioden utökade Fagerhult Habo ledningen, men precis som i den omtalade matchen mot Onyx lyckades Lerum till sist göra ett förlösande mål. Den här gången var det bara två mål att hämta ikapp och efter att Eddie Nissen Sandberg reducerat i slutet av den andra perioden vände man och vann. I den tredje perioden gjorde Anton Rieden två mål och Eddie Nissen Sandberg ytterligare ett innan Pontus Persson avslutade målskyttet fram till 5–2 i öppen bur med 19 sekunder kvar.

”Sällan har det känts så mycket för ett lag som detta som har utsatts för en extrem mental påfrestning under senaste veckan. FBC Lerum reste sig ur askan och gjorde en bragd utöver det vanliga och gav sig själva den bästa julklappen – en jul i frid”, skriver klubben på sin hemsida.