Frias från misstanke om brand

Stenkullen

Två unga män åtalades för att tillsammans ha anlagt en brand vid en byggnad på Olvers väg. Nu har dock domstolen beslutat att fria dem.

Två killar, 17 och 18 år, från kommunen döms för ringa narkotikabrott men frias från misstanke om skadegörelse. Straffet blir att betala 30 dagsböter på 50 kronor styck, totalt 1 500 kronor, vardera.

Åklagaren hade åtalat dem för skadegörelse genom att tillsammans ha tänt eld i anslutning till en byggnad. Båda nekade till att ha anlagt branden.

Det var i våras som någon eldade vid byggnaden på Olvers väg. När polisen kom till platsen var 17-åringen där. Patrullen körde hem honom och när de stod och pratade utanför hans bostad kom 18-åringen, och sa att det var han och inte 17-åringen som hade tänt elden. 18-åringen har dock senare sagt att han inte menade allvar med uttalandet. Den ena polisen har också vittnat om att hon fick känslan av att 18-åringen sa så för att rädda den yngre kompisen.

Enligt Alingsås tingsrätt är det utrett att det har tänts eld och att det har uppkommit skador på grund av detta. Det har framkommit att det var många personer på platsen. Enligt rätten visar inte utredningen på att någon av de åtalade tände elden, därför ogillas åtalet mot dem. Båda var dock narkotikapåverkade, och döms därför för ringa narkotikabrott.