Foto: Karin Sundell

Mera jul i julshowen

Stenkullen

Julkänslan fick ta extra stor plats i årets upplaga av konståkarnas julshow. Förra veckan uppträdde de med föreställningen Har du sett Rudolf?

Disney, musikaler och Den fula ankungen finns bland de teman som Lerums Konståkningsklubb bjudit på de senaste åren. Tomten brukar alltid finnas med på ett hörn och skapa julstämning, men den här gången var det fullt julfokus från start till mål. Renen med den röda mulen stod i handlingens centrum och han omgavs av en lång rad figurer.

– Bland annat fick publiken se sockerbagare, busiga snögubbar, dansande möss, julbadare, julänglar och ett vackert och mycket stämningsfullt luciatåg. Självklart fanns också tomten och hans nissar på plats på Vättlehallens is, säger LKK:s Karin Sundell. 

Skapar gemenskap

Som vanligt fick publiken se ett brett spektrum av åkare, från klubbens yngsta i skridskoskolan till SM-åkarna deltog på föreställningarna. I torsdags uppträdde de med tre skolföreställningar som de följde upp med två föreställningar på söndagen.

– För Lerums KK är jul-showen en av de största händelserna under året och den skapar en härlig gemenskap för klubbens alla medlemmar i en idrott som annars är individuell. Eftersom den sista föreställningen visades i söndags kväll, kan vi ju avslöja att Rudolf faktiskt hann hem i tid till julafton, säger Karin Sundell.