FBC Lerums nya tränare Fredrik Oredsson hälsas välkommen av ordföranden Pontus Larsson och Anna Ström, herransvarig.

Oredsson ersätter Flodén i FBC

Innebandy

Efter en knackig start på säsongen har FBC Lerums tränare Mattias Flodén bestämt sig för att lämna uppdraget som tränare. Ersättaren blir en känd innebandyprofil från kommunen då Floda IBK:s tidigare tränare Fredrik Oredsson kliver in i båset.

Två bomber slog ner samma kväll för FBC Lerum i tisdags. Dels fick man beskedet att man fråntas de tre poängen från den senaste matchen mot Onyx (läs mer i separat artikel), dels meddelade Mattias Flodén att han hoppar av som tränare för FBC Lerums allsvenska herrar.

FBC tog omedelbart kontakt med Fredrik Oredsson, som efter kort betänketid svarade ja.

– Det här trodde jag inte, men det ska bli skoj, säger han.

Redan i somras fick Fredrik Oredsson frågan om han ville kliva in som tränare tillsammans med Mattias Flodén. Tidsbrist gjorde att han då tackade nej, men under vårsäsongen kommer familjesituation att vara lite annorlunda jämfört med hösten och FBC har fler hemmamatcher.

– Efter att jag pratat med familjen så var det inget att tveka på, säger han.

Trots det prekära tabelläget med bara tre poäng efter avdraget i Onyxmatchen är det självklara målet att säkra det allsvenska kontraktet.

– Läget är tufft. Det går inte att uttrycka det på något annat sätt och det kommer att krävas något extra av hela truppen för att vi ska lyckas. Det jag känner att jag kan bidra med är dels att jag kan komma in med energi, dels att jag och Mattias har lite olika ledarstilar.

Att Fredrik Oredsson har en lång bakgrund hos lokalkonkurrenten Floda IBK, där han varit en stor profil, ser han inte som något hinder.

– Jag förstår symbolvärdet, och jag vet inte om det är för att jag blivit äldre, men det är inte så laddat för mig, säger han.

FBC Lerum ordförande Pontus Larsson är inne på samma spår.

– Innebandy är innebandy och kompetenta personer som kan utveckla spelarna är vi alltid intresserade av. Det här kanske kan vara ett litet steg i att minska rivaliteten och istället tänka att det är Lerums kommun mot alla andra.

Pontus Larsson berättar att man redan innan i somras haft kontakt med Fredrik Oredsson och att han är imponerad av hans starka vinnarmentalitet.

– Det är energi i den gubben, och raka rör.

Ordföranden säger även att han respekterar Mattias Flodéns beslut.

– Mattias är en klok person som vi gärna hade velat ha kvar, men nu försöker vi hitta någon annan roll som han kan tänka sig i klubben. Han är viktig för innebandyn i Lerums kommun.

Redan på söndag står Fredrik Oredsson i båset när FBC möter Fagerhult Habo hemma.
– Men då kommer Westman (Richard) att leda laget. Jag har inte riktigt hunnit få full koll, säger Fredrik Oredsson.

Fotnot: Läs en längre artikel i papperstidningen på onsdag.