Döms för misshandel av sambo

Kommunen

Den 25-åriga mannen, som nu bor i en annan kommun, döms till villkorlig dom med hundra timmars samhällstjänst för misshandel vid tre tillfällen.

Han ska också betala 10 000 kronor i skadestånd till kvinnan han utsatte.

Misshandeln begick när de båda inblandade var ett par. Förhållandet var stormigt med mycket svartsjuka.

Mannen bet kvinnan i kinden vid ett tillfälle och knuffade och sparkade henne vid ett annat. Den sistnämnda misshandeln inträffade när hon hade sagt att hon ville åka från deras lägenhet och ta med sig deras gemensamma barn. 25-åringen slog även en man som kom till lägenheten för att hämta henne.

Blev vittnen

Ett gäng som var på fest i en lokal i området blev vittnen till efterspelet av händelsen. Några av dem vittnade i rättegången.

25-åringen förekommer under tre avsnitt i belastningsregistret. Misshandeln av kvinnan bedöms som grov eftersom hon har utsatts i sitt hem och för att deras barn var med. Rätten bedömer dock inte att mannen ska dömas till fängelsestraff utan att påföljden ska sättas till villkorlig dom.