FBC har närmat sig Floda inför derbyt

Innebandy

Det blev stora siffror när Floda IBK utklassade FBC Lerum med 12–2 i början på hösten. Av lagens formkurvor att döma kan det bli jämnare i säsongens andra derby på söndag.

Sedan Floda hösten 2017 bröt en lång trend av Lerumssegrar har man vunnit de tre senaste mötena. I det senaste derbyt i början på oktober var det alltså stor klasskillnad mellan lagen, men den här gången ser segern inte lika given ut på förhand.

FBC har haft en stark period där man efter två segrar i december klättrade upp på seriens övre halva. I söndags väntade årets första match där man pressade serieledande Backadalen på bortaplan. Efter en pigg start ledde FBC med två mål innan gästerna vände. I den sista perioden reducerade Sofia Brydolf två gånger men Backadalen höll undan och vann med 6–5.
”Lerum gjorde på nytt en mycket bra insats och visade att man absolut ska vara ett topplag i årets division 1”, skriver klubben på sin hemsida.

Söndagens motståndare Floda IBK har samtidigt haft en något sviktande form och halkat ner på andraplatsen en poäng bakom Backadalen. Det blev bara en poäng i de två matcherna i december och i fredags blev det oväntat jämnt hemma mot jumbon IK Zenith. Det stod 3–3 när gästerna tog ledningen en minut in på den tredje perioden. Men efter mål av Jasmine Hallberg och Sofie Ryynänen blev det ändå Flodaseger med 5–4.