Götalandsmästare i Landsbro

Skidor

LÄNGDSKIDOR: Flodabon Maja Axelsson, OK Landehof, kan titulera sig Götalandsmästare efter en stark avslutning i helgens mästerskap i Landsbro, där bästa längdskidåkarna från södra Sverige var samlade. I lördagens D14-klass låg hon några sekunder efter ledaren halvvägs in i loppet, men vann till sist med sex sekunders marginal. På söndagen blev det även ett silver i stafett tillsammans med bland annat Elsa Moqvist från Lerum.
Elsa var nära en medalj även individuellt i klassen D13 där hon blev fyra endast 20 sekunder efter segraren. Majas syskon Elin och Emil Axelsson blev femma i D12 respektive tolva i H17-18. Lerumsbon Nils Olsson, Göteborgs SK, blev nia i H15.
Tävlingen avgjordes i klassisk stil och på grund av snöbrist tävlade man på ett 2,5 kilometer långt konstsnöspår.