Man dömd för misshandel

Stenkullen

En man i 40-årsåldern döms för att ha slagit en man från Stenkullen. Han ska nu avtjäna villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst.

Enligt domen, som nyligen meddelades i Alingsås tingsrätt, ska gärningsmannen också betala 5 625 kronor i skadestånd till mannen han utsatte för brott.

Det var sommaren 2016 som den nu dömda mannen slog Stenkullenbon i ansiktet.

Gärningsmannen erkänner att det var en dispyt men har förnekat att han tog till våld. Tingsrätten finner dock ingen anledning att betvivla de uppgifter som Stenkullenbon har lämnat. Det finns också ett vittne till händelsen.

Personutredningen visar att gärningsmannen lever under ordnade förhållanden och att han inte har några missbruksproblem. Frivården har därför föreslagit att han ska dömas till villkorlig dom med samhällstjänst. Tingsrätten har tagit hänsyn till det relativt lindriga våld som utövats och dömer mannen därför till den påföljd som frivården föreslagit.