Nytt boksläpp för krönikörer

LERUM

De har båda skrivit krönikor i Lerums Tidning och även gett ut böcker tidigare.
Nu har Susanne Schemper och Catarina Söderqvist blivit skrivarvänner och släpper var sin ny bok i det närmaste samtidigt

Svinstian är Susanne Schempers andra spänningsroman, som är en mörk psykologisk berättelse som utspelar sig mitt i den halländska sommaridyllen i det fiktiva lilla samhället Solinge. Det är en berättelse om skuldkänslor, bitterhet och hämnd, där obehaget anas hela tiden under ytan.

Ingen debutant
Susanne Schemper debuterade för några år sedan i Älskanoveller och i våras var det dags för debutboken Osynlig närvaro.
– Jag är nöjd med mottagandet av Osynlig närvaro, men visst är det svårt att nå ut som okänd debutant, men jag har fått många fina recensioner och omdömen, säger Susanne Schemper.
– Flera bokbloggare har kallat den en spännande bladvändare som är svår att lägga ifrån sig och det gör mig självklart otroligt glad.

Mycket av råmanuset till den nya boken Svinstian skrev Susanne redan 2015 när hon var tjänstledig för att gå en skrivarkurs under ett halvår.
– Under det här året har jag jobbat om berättelsen och den blev antagen av WAPI (World Audio Publishing international) i höstas.

Bott utomlands
Susanne är utbildad reseledare och bodde under många år utomlands. Tillbaka till Göteborg blev hon utvecklingsledare i Göteborgs stads idrotts- och föreningsförvaltning, men tog för några år sedan tjänstledigt för att ägna sig åt skrivandet på heltid, men är nu åter tillbaka i tjänst.
– Under hösten har jag varit tjänstledig på 20 procent för att hinna med att skriva. Det har varit fullt fokus på att skriva klart Svinstian. Jag har också påbörjat nästa bokmanus, även den en psykologisk spänningstriller med arbetsnamnet Håll mitt hjärta.

Fortsättning om Fingal
Catarina Söderqvist har tidigare gett ut Isvaken, Carpe Diem För helvete och Fingal Olsson och hans sällsamma katt. Den nya boken Fingal Olsson – Harald och kärleken är en fortsättning om Fingal och Haralds liv.
– Fingal bor kvar på Brobacken i Lerum och är ofta inne i Rallar-Rosen, där Solbritt arbetar. Hon gör stort intryck på Fingal, men det passar sig inte att bli förälskad vid hans höga ålder, berättar Catarina.
– Under den sista delen av livet ska man ju mest doppa skorpor, tänka på refrängen och planerar den himmelska hädanfärden, tänker Fingal.

Vad inspirerar dig?
– Jag inspireras av allt som gör att jag har roligt. Musik, dans, film, böcker och trevliga människor.
– Andra människors kämpande i livet ger intryck, men läsarna är mitt bränsle. Det är till dem jag skriver.
Catarina Söderqvist är utbildad bagare, men aldrig arbetat som det. Istället blev det jobb i skolkök under många år. Hon fortsatte sin verksamhetsbana med att plugga administration, men sa upp sig för drygt fyra år sedan som personaladministratör på kommunen för att skriva på heltid.

Är hobbyförfattare
– Numera är jag hobbyförfattare, men är tacksam för att jag kunde ta mig tiden att prova på författarskapandet mer på allvar under en tid, men jag vill inte arbeta med det på heltid.
– När det man älskar att göra blir kommersiellt är jag rädd för att förlora kärleken och lusten till skrivandet.
Catarina släpper sin bok i slutet av december och Susanne släpper Svinstian i början av januari.