Foto: MÅRTEN ÖHMAN
Det var flera olika störningar i tågtrafiken på fredagsmorgonen.

Person påkörd av tåget

lerum

Tågtrafiken på Västra stambanan drabbades av flera störningar på fredagsmorgonen och förmiddagen. Tågen mellan Göteborg och Alingsås stod stilla i nästan tre timmar, sedan en person blivit påkörd i Partille.

Vid sjutiden uppstod ett fel på ett godståg som eventuellt kunde ha skadat spåret. Bara ett spår kunde trafikeras mellan Floda och Alingsås och Trafikverket gjorde en akut kontroll av spåret.

Därefter, strax för klockan åtta, var det en misstänkt olycka mellan Stenstorp och Skövde, vilket stoppade trafiken helt. En lång sträcka utmed spåret behövde kontrolleras. Vid 9.30-tiden uppgav Trafikverket att det tågstoppet var hävt. Det visade sig vara en fågel som orsakade det, enligt Thomas Johansson på Trafikverkets pressjour.

Klockan 08.44 kom larm om en påkörd person nära Partille station och trafiken stoppades helt. Räddningstjänsten Storgöteborg bekräftar att en person har blivit påkörd.

Det påverkade tågtrafiken på sträckorna Göteborg-Alingsås och Göteborg-Stockholm och ledde till en kaotisk situation på Göteborgs central.

– Det sitter jättemycket folk överallt, många med väskor. Det är ju fredag, säger Leonore Nordin, en av dem som fick gå av ett tåg innan det hade hunnit lämna centralen när larmet om olyckan i Partille kom.

Vissa tåg ställdes in och ersattes med buss eller gick annan väg. Strax efter 11.30 meddelade Trafikverket att trafiken var igång igen, men att följdförseningar är att vänta under dagen på sträckan Göteborg-Stockholm.