Premiäråken på nya rinken

Lerum

Nu kan Lerumsborna åka skridskor på Bagges Torg. Glädjen var stor bland både åkare och åskådare när rinken invigdes i måndags kväll.

Den 200 kvadratmeter stora rinken har fått namnet BaggIS. Initiativtagare är Magnus Kroon, vd på Solkatten, och Daniel Liljeblad, vd på Utvecklingsbolaget, och det är en rad företag som har varit med i arbetet för att förverkliga idén.

– Så fantastiskt roligt att se glädjen hos alla som är här, sa Daniel Liljeblad, på invigningskvällen.

Han förklarar att syftet med banan var att hitta roliga saker att göra i Lerum.

– Vi anordnade ju även visningar av fotbollsmatcher på torget i somras.

Från och med den här veckan ska allmänheten kunna åka skridskor på torget varje dag mellan 10 och 20. Det kommer att finnas en isvärd på plats större delen av tiden.

Kylslingor ser till att banan är isbelagd även om det är varmt ute, och rinken kommer vara kvar som längst till mars. Förhoppningen är att detta ska vara ett återkommande projekt.

Den som vill åka får ta med sig egna skridskor.

Vid premiären var det en hel del som kom och antingen bara tittade på åkarna eller som själva åkte.

Carolina Hess kom med dottern Livia, som var den första som klev ut på isen när banan öppnade.

– Vi är så glada över att det händer något i Lerum, konstaterade hon.

Mattias Kronberg och sonen Samuel var några av dem som bara tittade, men som kommer tillbaka med skridskor någon annan gång.

– Jättekul att det händer lite saker här på torget, allt som gör att centrum livas upp är jätteroligt, säger Mattias medan Samuel passade på att känna lite på isen med fingrarna.

Det var inte bara premiär för isen utan också för en av åkarna, Ingrid Nöjd Lonér.

– Jag åkte iväg och köpte skridskor när jag hörde att det skulle gå att åka på rinken idag. Det var en halvtimme sedan och nu åker hon sitt allra första åk, det går väldigt bra, säger pappa Thomas Nöjd.