Så kan hemtjänsten i Lerum bli bättre

Debatt

Hemtjänsten och hemsjukvården i Lerum fungerar väl enligt våra erfarenheter. Min hustru har fått hjälp morgon och kväll i två års tid nu av kunnig och trevlig personal, tiden däremellan är jag hemvårdare. Jag får hjälp med städningen.

Men det finns förbättringar att göra i hemtjänstens arbete.
Vårdande personal, undersköterskor, som det är underskott av, utför också städning, som de inte skall göra enligt mitt sätt att se på det. Att utföra städning, av bostaden kräver ju en utbildning, som inte någon av personalen fått. De som jobbat några år klarar av städningen. Unga personer som kommer kan inte städa. Många vet inte hur en dammsugare fungerar och används, man flyttar dammet från ena hörnet till det andra, vidare vet de ingenting om badrummets kemikalier mm. Av dåligt utfört arbete blir jag så trött och besviken på.

Mitt råd blir, anställ städare och låt vårdare vara vårdare så får ni en nöjd personal. Det är ingen vinst med att undersköterskor ska städa också, utöver vårdande arbete.

Hur vågar en vårdtagare ha dessa synpunkter. Jag har varit hemvårdare i cirka tio år och varit på informationskurser på Sahlgrenska angående min hustrus svåra sjukdom, så jag är väl kvalificerad att ha synpunkter.
Nu hoppas vi få en kommentar från Vård och Omsorg och politiker.
Stig på Ö.a Hallsås