• NÖJDA. Delägaren Ulf Hellberg och Vågens föreståndare Thom Hunter är nöjda efter att biografen fräschats upp.
  • FILMINTRESSERAD. Thom Hunter har ett stort filmintresse, så jobbet som biografens föreståndare passar honom som handen i handsken.

Slå dig ner i nya fåtöljer

Lerum

Nu är Biograf Vågen åter öppen med ny inredning och lite nya tankar.
Platserna har blivit en stol färre på varje rad, vilket betyder att de nya blå fåtöljerna är lite bredare och djupare än de gamla.

Biograf Vågen har haft stängt under några veckor för att i lugn och ro montera upp de 112 stolarna, samt handikappanpassa den första raden, där fåtöljerna kan rullas bort till förmån för en rullstol. Biografen har också fått nytt plastgolv, vilket ska ge bättre akustik och väggarna har målats om, men i samma lugna, ljusa färg.

– Det känns som en nytändning och vi har redan fått många positiva kommentarer, konstaterar Thom Hunter, föreståndare för biografen sedan 15 år.

– Som filmintresserad har jag det bästa jobbet man kan ha.

Nytt är också numreringen av sittplatserna. Tidigare fanns det nummer på biobiljetten, men inte på stolarna.

– Från och med nu får besökaren den plats som de bokar och det blir inget mer strul med platserna, konstaterar Ulf Hellberg, delägare i Videovox som driver Bio Vågen.

Stort bioutbud i stan

De flesta föreställningar lockar ett hundratal besökare, medan andra filmer är smala och inte lika välbesökta. Konkurrensen till Göteborgs stora bioutbud är givetvis stor.

– Vi har bara en salong här i Lerum och får därmed välja vilken film som ska visas. Det är lite skillnad mot Göteborg där det finns olika palats, som kan visa hur många filmer som helst, konstaterar Ulf Hellberg, och Thom tillägger:

– Ungdomarna åker ju gärna till Göteborg för att göra mer än bara gå på bio. Vi har ändå en trogen publik här och vi lockar främst de som inte är tonåringar och vi får också besök av många barnfamiljer.

– Det är ju supersmidigt för familjer med barn att ta sig hit och de flesta har ett förhållande till Vattenpalatset.

Varannan måndag och torsdag visar biografen smalare filmer, något som legat nere under hösten, men som nu återupptas. Filmklubben för barn fortsätter och även föreställningar för skolelever och pensionärer.

Den 25 januari börjar Filmfestivalen i Göteborg. Det gör den på sitt sätt även på Vågen.

– Istället för att den filmintresserade tar sig till Draken för att se film där, sänder vi live i Lerum, berättar Thom.

– En satsning vi ser fram mot.