• GLADA MINER. Ägarna till Endorfin Christer Berg och Michael Svanöe ler i fatt med platschef Frida Nääs under invigningen av de nya lokalerna.
  • BANDKLIPPNING. Ägarna och platschefen på Endorfin hjälps åt att klippa invigningsbanden.
  • TUNGT LYFT. In i det sista bars det in nya maskiner.
  • VANA CYKLISTER. Gunnel och Gösta Svensson har spinnat i många och imponerades av det nya cykelrummet med 60 cyklar.
  • SVÄNGDE LOSS. Tuva och Stella var några av barnen som dansade loss inne i barndiscot.
  • PERSONLIG TRÄNARE. Karin Svensson är en av många personliga tränare, som även stöttar och hjälper motionärer i grupp.
  • PUBLIK. De nya lokalerna fylldes snabbt av människor som ville se hur den nya ytan i Stenkullen såg ut.

Stor anläggning har blivit större

Stenkullen

Endorfins stora anläggning har nu blivit ännu större, när de nu nyinviger med ytterligare 1 100 kvadratmeter stora träningsyta.
Det betyder att de är en av Sveriges största träningsaläggningar

Christer Berg och Michael Svanöe köpte Lerums sportcenter 2010 och döpte om det till Endorfin. Redan från början gjorde de stora förändringar i de 3 500 kvadratmetrarna stora lokalerna.

– Orsaken att vi nu bygger ut är att det varit fullpackat med folk här och verksamheten blir bredare och bredare, konstaterar Christer Berg.

– Människor blir mer och mer intresserade av kroppsvård och kommer hit efter en dag då man är trött i knoppen, men inte i kroppen.

Den 1 100 stora utbyggnaden, mellan befinliga Endorfin och Förbohallen påbörjades i slutet av maj och allt har gått väldigt fort, även om de sista maskinerna bars in på nyinvigningsdagen.

– Vi har även en anläggning i Alingsås och jag tror inte att det finns tre sörre anläggningar än vad vi är, säger företagets vd Michael Svanöe.

Idag finns där bland annat 24 löpband, 60 motionscyklar, en ny multisal för yoga och gruppträning, större barnrum med aktiviteter och extra salar för mindre klasser och träning med personlig tränare.

– Jag tror att det är viktigt att vi har PT-klasser, som ger gemenskap i gruppen, men också blir billigare för den enskilde, säger en av många PT-tränare Karin Svensson, som fått större yta för sina aktiviteter

– Nu har vi fått mer plats där vi kan motivera och inspirera i grupp.

När Christer Berg startade sin första anläggning i Alingsås för många år sedan handlade det om redskap som hantlar och skivstänger. Det fanns inget som hette yogaklasser och spinning.

Och det är just spinning som Gösta och Gunnel tränat på gymmet i Stenkullen under tio års tid. De var överförtjusta över utbyggnaden och berättade att de tränar måndagar och torsdagar.

– Vi tränar för att bli gamla och det är jättekul, konstaterar Gösta och får medhåll av sin fru.

– Som pensionärer tappar man en del av det sociala umgänget och det får vi här, säger hon.

Under första etappen av förändringar har verksamheten inte påverkats i någon större utsträckning då bygget skett utanför befintlig fastighet.

– Vi kommer att fortsätta utvecklingen med att bland annt bygga ut omklädningsrummen. Vi har ny projekt på gång hela tiden, konstaterar Michael Svanöe.

– Vi kan inte stå still, utan vill utveklas vidare.