Tågpassagerare fast i flera timmar

FLODA/NORSESUND

Det var stopp i tågtrafiken mellan Floda och Norsesund på torsdagskvällen, vilket påverkade all trafik på Västra stambanan mellan Alingsås och Göteborg.

Orsaken till stoppet var en nedriven kontaktledning. Tågtrafiken kunde, enligt Trafikverket, återupptas närmare klockan 23. Vissa tåg ställdes in och ersattes med buss hela eller delar av sträckan och vissa tåg gick en annan väg.

Nyhetsbyrån TT uppgav att av två stillastående passagerartåg på sträckan kunde först bara ett evakueras. Ett 80-tal passagerare i det andra tåget tvingades sitta kvar i nästan fyra timmar, till 21-tiden.

Enligt uppgift till AT körde en av evakueringsbussarna i diket. Tåget var enligt Västtrafik svårtillgängligt.

En anhörig till en av de drabbade passagerarna berättar att när man äntligen hade fått fram en buss så klarade den inte att forcera en backe på skogsvägen. Därför fick de vänta ytterligare en halvtimme på en sandbil.

”Dessutom var bussen så liten att man tvingades byta buss innan man kunde ta sig till Alingsås. Dit kom resenärerna vid elvatiden, fem och en halv timme försenade,” skriver den anhörige i ett mejl till AT.