En ung kvinna från Lerum avled i lavinolycka

Lerum

En ung kvinna från Lerum omkom i en tragisk skidolycka i Schweiz i förra veckan.
Föräldrarna skriver på dotterns facebooksida ”I tisdags, den 15 januari, förlorade vi vår älskade dotter Wilma. Familjens alltid lika glada och omtänksamma solstråle och kvitterpinne, vår prinsessa!”

Den unga kvinnan var ute och åkte med en grupp vänner när hon omkom i en lavinolycka, vid 13-tiden förra tisdagen. Hennes vänner grävde fram och försökte återuppliva henne, men lyckades tyvärr inte, och det gjorde inte heller räddningsteamet, som kom i en helikopter snart därefter.

Den unga kvinnan var aktiv och spelade under en period innebandy i FBC Lerum. På klubbens hemsida står det om henne ”FBC-målvakten var en glädjespridande person i vårt Div 3-lag senast säsongen 2015/2016.”

Söndagens innebandyderby inleddes med en tyst minut för den tidigare FBC Lerumspelaren, som varit lagkompis med spelare från både Lerum och gästande Floda IBK.

”Vi minns henne som en glad och positiv tjej. Wilma, vi kommer aldrig att glömma dig”, sa speakern.

Lerums kyrka hade öppet hus under fyra timmar på fredagskvällen.

– Vi hade öppet för minnen och ljuständning, förklarar Martin Jakobsson, kyrkoherde i Lerums församling, och fortsätter:

– Vi tänkte att det finns ett stort behov av det eftersom det var ett oväntat dödsfall för en ung människa.

Många hedrade henne

Det var 380 personer som kom till kyrkan, och präst, dia- kon och vaktmästare var på plats.

– Jag var inte med själv men har fått det beskrivet som en fin stund, säger Martin Jakobsson.

Den unga kvinnans föräldrar har skrivit ett meddelande på facebook, som Lerums Tidning också har fått lov att publicera.

Det lyder: ”I tisdags, den 15 januari, förlorade vi vår älskade dotter Wilma. Familjens alltid lika glada och omtänksamma solstråle och kvitterpinne, vår prinsessa!

Wilma omkom i en lavinolycka i skidområdet Nendaz nära Verbier där hon gjorde sin andra vintersäsong. Familjen samlades igår hos storasyster Clara som bor i Chamonix.

Polisens bergsgrupp vet väldigt väl hur Wilma och hennes vänner åkt och vad som hänt. Vi har träffat dem och fått se bilder på lavinområdet. Gruppen åkte i ett skogsområde från Plan du Fou. Lavinen gick cirka 200 meter från pisten. Det var en liten lavin, både avseende brottkantens höjd och hur lång den blev. Lavinen träffade bara Wilma som föll och slog emot en sten omedelbart. Hon tappade medvetandet direkt och dog av de inre blödningarna några minuter senare. Wilma hann aldrig utlösa sin airbag. Hon följde med lavinen men blev aldrig helt begravd. Lavinen gick 13.00. Vännerna i gruppen larmade direkt och två av dem var framme vid Wilma någon minut senare. De grävde fram Wilma. En norsk bergsguide/sjukvårdare var i området. Han såg händelsen och var på plats 5-6 minuter efter lavinen. Han inledde hjärtlungräddning direkt. Helikopter med sjukvårdare kom 13.26. De fortsatte insatsen. Man avslutade upplivningsförsöken 14.00.

Wilma har haft extrem otur. Hon kunde lika väl bara rutschats till sidan när snön kom. Det är dock en tröst att det gick snabbt.

Fredag den 18 januari håller Lerums kyrka öppet kl.17-21 för de som vill komma och tända ett ljus för vår Wilma.

Vi föräldrar och syskon stannar i Chamonix/Verbier ytterligare några dagar. Vi är överväldigade och oerhört tacksamma för allt stöd vi får i form av praktisk hjälp och fina ord och Wilma-minnen som sänts oss. Kom gärna till kyrkan. Skriv gärna här. Hjälp oss bevara alla fina minnen. Vår underbara levnadsglada tokiga roliga omtänksamma skidprinsessa är nu en ängel.

Det är fortfarande helt overkligt.

Bitti och Lelle”