Vinnarna av Årets sportpris

Sport

ÅRETS IDROTTARE: Alice Söndergaard utses till Årets idrottare, FBC Lerums herrar blir Årets lag och Tollered/Flodas tränare Tomas Granbom får Årets specialpris.

Detta var juryns val när 2018 års främsta idrottsprestationer utsågs. För andra gången sedan LT:s första pris delades ut 1969 går utmärkelsen Årets idrottare till en person som utövar lagidrott. Även vid det förra tillfället för 20 år sedan var det en fotbollsspelare, Monica Jacobsson, som fick priset.
Lerums IS F03 är ett starkt kollektiv och tre spelare togs ut i Pia Sundhages slutgiltiga landslagstrupp för 15-åringar, men Alice Söndergaard har stuckit ut med en enormt stor målskörd och bland annat blev hon matchhjälte när laget tog guld i futsal-SM förra våren.

Flera lag i olika sporter vann sina serier 2018, men inget lag spelar på så hög nivå som FBC Lerums herrar. I en sällsynt stark division 1-serie lyckades man med sitt återtåg till Allsvenskan. För innebandyälskare i kommunen blev det en drömfinal i kvalserien där FBC slog lokalrivalen Floda IBK.
För andra året delar LT även ut Årets specialpris. Tomas Granbom har simmat mot strömmen när han lett satsningen i Tollered/Floda. Under en period där många damlag tvingats lägga ner har man utvecklats från litet juniorlag till en stor damtrupp.

Via länken nedan kan ni läsa om den hängivna talangen Alice Söndergaard, i kommande nummer väntar intervjuer med FBC Lerum och Tomas Granbom.

LT:s jury består av Björn Johansson, Lerums seglargymnasium, Sabine Sönderaard, före detta ordförande i BK Häcken, Daniel Elfvelin, Lerums Tidning, samt Peter Welling, tidigare sportreporter på Lerums Tidning. På grund av jävsituationen deltog Sabine Sönderaard inte i omröstningen när hennes dotter Alice Söndergaard utsågs till Årets idrottare.