Ångest kan vara bra

Debatt

Många mår dåligt. Vi får ångest när vi ser tiggare på gatan och samtidigt ser hur inkomstklyftorna ökar. Vi får ångest av att vi inte kan ta emot människor som flyr från krig och fattigdom. Vi får ångest av rapporter om en skenande klimatkris.
Men ångest kan vara något bra. Att vi känner ångest innebär att vi känner ansvar och en förståelse om att vi själva är en del av problemet. Utan denna förståelse kan vi aldrig få till en förändring.
För mig innebär det en vilja till engagemang som gjort att jag sökt mig till ett politiskt parti som tillsammans med mig vill skapa ett bättre och starkare samhälle. Ett samhälle där vi fortfarande är övertygade om att vi tillsammans kan bekämpa fattigdom, visa solidaritet med svaga och utsatta och med gemensamma krafter rädda vår planet från den globala uppvärmningen.
Kalla mig gärna naiv idealist om det får dig att må bättre.
Själv kallar jag mig socialdemokrat.

  • Per Öhman