Baltichov vann toppmöte

Handboll

När IK Baltichov och HP Alingsås drabbar samman brukar det bli möten av het derbykaraktär. Söndagens möte var inget undantag och matchen var speciell för Anton Svensson, Baltichovs lagkapten som har ett förflutet i Alingsås HK.
– Vi är tunga att möta, säger han efter segern.

Hemmalaget gick ifrån till en tremålsledning i inledningen, men sakta men säkert jobbade sig Baltichov tillbaka in i matchen och kunde gå till halvtidsvila med en uddamålsledning.
Till den andra halvan av matchen fick man lite gratishjälp då Alingsås Jacob Lundahl fick syna det röda kortet efter att ha dragit bollen i ansiktet på Baltichov­spelare vid ett frikast i slutsekunderna av första halvlek.

– Innan matchen pratade vi om att ta bort Gunnar Bodin från matchen och det lyckades vi riktigt bra med. När sedan Jacob fick lämna var det ju såklart till vår fördel, säger Anton Svensson.

I andra halvlek var det gästerna som styrde och ställde och med kvarten kvar var man i ledning med sju bollar. Baltichov vann till sist med 26–32.

– Vi är väldigt stabila och i andra halvlek visade vi varför vi toppar serien, säger Anton Svensson, som tycker att det är extra roligt att spela de intensiva och tuffa matcherna mot Alingsås.

Tränaren Martin Thyr anser att laget stod för säsongens bästa insats.

– Min slutsats är att vi är bättre på i princip alla positioner och gör en gedigen insats över 60 minuter. Skillnaden blir tydlig när vi kan gå runt på tolv utespelare som alla håller god klass, säger han.

Målvakten Goran Bajkusa, som till och med gjorde ett mål, får extra beröm.

– Framförallt i andra halvlek spikade han igen kassen ordentligt. Goran blev välförtjänt vald till bästa spelare i Baltichov, säger Martin Thyr.

CHRISTIAN STÅL