Fotograf Amelie Berggren

Bröllopsfest på Nääs fabriker

Tollered

Den närmaste tiden är det fokus på kärleken och bröllopet på Nääs fabriker. Till helgen kommer två digniteter – designern Lars Wallin och Årets konditor Disa Molin. Och på alla hjärtans dag är det traditionsenlig drop-in-vigsel.

Just nu pågår en två veckor lång bröllopssatsning på Nääs Fabriker. Bland annat finns möjlighet att se utställningen Bröllopsfabriken, producerad av Isabelle Östman på Brique. I denna visas bland annat blomsterdesign, klänningar och kreativa dukningar.

På lördag, 9/2, blir det ett fullspäckat program med det mesta som går att önska för den som går i bröllopstankar. På plats finns den kända designern Lars Wallin, som kommer att tipsa om smycken. Nääs Fabrikers konditor Disa Molin, som vann utmärkelsen Årets konditor, är också på plats och bjuder på smakprov och tips kring bröllopstårtor.

På Alla hjärtans dag, torsdagen den 14 februari, anordnas drop-in-vigsel. Detta har blivit en uppskattad tradition på Nääs Fabriker.

Vigselförrättare finns på plats. De som vill gifta sig ska ansöka om hindersprövning hos skattemyndigheten där endera parten är folkbokförd. Personer som inte fyllt 18 år, men som ändå vill gifta sig måste begära tillstånd hos länsstyrelsen. De som vigs kan ha två vittnen med sig, desa ska kunna legitimera sig. För dem som inte har med egna vittnen har Nääs Fabriker personer på plats som kan ställa upp som vittnen.

PROGRAM 9/2

11.00-15.00, 

Lars Wallin är Ernst Forssell och visar sin fantastiska smyckeskollektion

12.00 och 14.00

Visning av bröllopskläder

11.00-15.00

Årets Konditor Disa finns på plats och pratar tårtor samt bjuder på smakprov.

10.00-16.00 – HELA DAGEN

Bröllopsutställning i Briques orangeri

Nääs Fabrikers food truck serverar mat utanför entrén

Träffa utställare inom bröllop

Nääs Fabrikers bröllopsmonter

Få naglar fixade i nagelbaren

Livemusik från Myrans Orkester