• Foto: Emilia Arnstrand
  • Foto: Emilia Arnstrand
  • Foto: Emma-Klara Sandberg
  • Foto: Emma-Klara Sandberg
  • Foto: Emma-Klara Sandberg

Bröllopsyra på Nääs

Tollered

Den närmaste tiden är det fokus på kärleken och bröllopet på Nääs ­fabriker. I helgen var det bröllopsmässa med digniteter som designern Lars Wallin och Årets konditor Disa Molin. Och på Alla hjärtans dag kan giftassugna göra slag i saken på drop-in-vigsel.

Just nu pågår en två veckor lång bröllopssatsning på Nääs Fabriker. I lördags var det temadag bröllop.

– Det var jättelyckat, en väldigt härlig dag, säger Jessica Bengtsson, marknads­ansvarig på Nääs Fabriker.

Temadagen innehöll ett fullspäckat program med det mesta som går att önska för den som går i bröllopstankar. Den kända designern Lars Wallin tipsade om smycken. Och Nääs Fabrikers konditor Disa Molin, som vann utmärkelsen Årets konditor, var också på plats för att bjuda på smakprov och tips kring bröllopstårtor.

Tanken är att detta ska vara ett återkommande arrangemang.

– Och det ser till och med ut som att vi kommer att utöka nästa år, och ha ännu fler utställare då, säger Jessica Bengtsson.

Drop-in-vigsel

Det fanns och finns också en möjlighet att titta på utställningen Bröllopsfabriken, en installation producerad av Isabelle Östman på Brique. I denna visas bland annat blomsterdesign, smycken, klänningar och kreativa dukningar. Utställningen kommer att vara uppe fram till och med den här helgen.

På Alla hjärtans dag, torsdagen den 14 februari, anordnas drop-in-vigsel. Detta har blivit en uppskattad tradition på Nääs Fabriker.

”Väldigt mycket folk”

– Det är femte året, och de senaste åren har det blivit mycket större. Det var väldigt mycket folk förra året och det kommer det säkert att bli i år också.

Varför arrangerar ni drop-in-vigslar?

– För att det är ett speciellt område och vi vill öppna upp det för fler. Vi tycker att det är en rolig idé, svarar Jessica Bengtsson.

Och varför temadag bröllop?

– Vi har olika temadagar och tycker att ett bröllopstema passar väldigt bra så här i början av året. Vi har dessutom många aktörer på området som jabbar med saker som passar bra in på temat, till exempel brudklänningar, blommor, fotografi och desserter och så har vi mycket bröllop på hotellet.

På torsdag kommer vigselförrättare att finns på plats. De som vill gifta sig ska ansöka om hindersprövning hos skattemyndigheten. Personer som inte fyllt 18 år, men som ändå vill gifta sig måste begära tillstånd hos länsstyrelsen. De som vigs kan ha två vittnen med sig, dessa ska kunna legitimera sig. För dem som inte har med egna vittnen har Nääs Fabriker personer på plats som kan ställa upp som vittnen.