• Foto: Hogir Alsilevanai
    NYSATSNING. Efter några år med foodtruck öppnar kompisarna och kompanjonerna Johan Myers och Sebastian Samuelsson nu restaurang på Bagges torg i Lerum.
  • Foto: Hogir Alsilevanai
    NYSATSNING. Efter några år med foodtruck öppnar kompisarna och kompanjonerna Johan Myers och Sebastian Samuelsson nu restaurang på Bagges torg i Lerum.

De öppnar tacorestaurang i Lerum

Lerum

Lerum är på väg att få sin första tacorestaurang. Bakom det hela står kompisarna och kompanjonerna Sebastian Samuelsson och Johan Myers.

Under namnet Swedish taco driver Lerumsborna Sebastian Samuelsson och Johan Myers sitt företag där de med sina två foodtrucks förser hungriga personer med allt från texmex-klassikerna tacos och burritos till efterrätter och så kallade hot pots. 80 procent av verksamheten utgörs idag av catering, men man är även med på olika event, till exempel Bröllopsmässan för ett par veckor sedan, där man deltog för att marknadsföra sig.

Den första vagnen, en helt vanlig husvagn, köpte de i maj 2016. Då var det en vecka kvar till det årets Lerumsdag där Sebastian och Johan hade bokat in sig. Det blev bråda dagar med mycket jobb för att få vagnen iordningsställd i tid. Men de lyckades, och sedan dess har de fortsatt att utveckla sitt koncept och sitt företag.

Nästa milstolpe

2018 köpte duon sin andra vagn, då en större modell. Och i mitten av mars kommer nästa milstolpe för duon när de öppnar sin första restaurang, på Bagges torg i centrala Lerum.

– Det känns som att cirkeln är sluten med tanke på att vi gjorde vårt första event på Bagges torg, säger Johan Myers.

– Vi ser att det finns en jättepotential. Det kommer att hända väldigt mycket i kommunen de närmsta åren, och det känns jättekul att få vara med om det, säger Sebastian Samuelsson.

Uppvuxna i kommunen

Johan är uppvuxen i Lerum, Sebastian i Tollered. De lärde känna varandra när de läste ekonomi i parallellklasser på Lerums gymnasium.

– Vi upptäckte att vi hade gemensamma intressen, framför allt maten, säger Sebastian Samuelsson.

Några år senare startade de företag ihop. Sebastian hade bland annat drivit en strandgrill på badplatsen i Tollered. Johan var klar med sitt första år av studier i business and marketing på ett universitet i Skottland och var sugen på att starta eget. De bestämde sig för att göra slag i saken, och valet föll på tacos – den omåttligt populära rätten som blivit synonym med fredagskvällar.

Just nu pågår rekrytering av personal inför sommaren. Johan och Sebastian har tidigare haft hjälp av ungdomar från Lerums gymnasium och kommer att fortsätta med en ung personal.

– Det är kul att få jobba med så unga personer, att få forma dem och att få lära dem det vi fått lära oss, säger Johan Myers.

Fler restauranger

Restaurangen i Lerum, där både Johan och Sebastian är bosatta, kommer nu att bli duons bas. Faller satsningen väl ut finns redan nu planer på att expandera med fler restauranger, kanske i Göteborg.

– Det har vi absolut. Vi tror väldigt mycket på konceptet att kombinera food truck och restaurang, säger Sebastian Samuelsson.