FBC överklagar beslut

Innebandy

Turerna kring FBC Lerums match mot Onyx fortsätter. Efter bakslag hos den Juridiska nämnden i Svenska Innebandyförbundet vänder man sig till nästa instans för att få tillbaka sina tre poäng. Klubben överklagar beslutet i Riksidrottsnämnden.

Efter att ha blivit av med segern tog FBC hjälp av en jurist och överklagade hos Svenska Innebandyförbundets Juridiska nämnd, som efter drygt en månad nu alltså beslutat att inte ge tillbaka de förlorade poängen. Klubben ger dock inte upp utan går vidare med ärendet i Riksidrottsnämnden.

– För första gången vi kan pröva detta utanför innebandyväggarna, säger Pontus Larsson, ordförande i FBC Lerum.
Han anser att den Juridiska nämnden enbart ser till hur man tycker att reglerna bör tolkas, utan att ta hänsyn till de tvetydigheter som finns.
– Vi menar att reglerna kan tolkas annorlunda på grund av de motsägelsefulla delar som finns i Tävlingsföreskrifterna. Det ska bli intressant att testa detta i Riksidrottsnämnden. Vi är värda dessa tre poäng, anser Pontus Larsson.

LT har tidigare skrivit om ärendet där Svenska Innebandyförbundets tävlingsutskott fråntog FBC Lerum vinsten mot Onyx i slutet på november, då man ansåg att laget använt sig av en otillåten spelare. FBC bestrider beslutet med motiveringen att man fick en bekräftelse på att betalningen av övergångsavgiften gått igenom, samt att det finns tvetydig information om hur lång tid det tar innan en övergång träder i kraft.