Elin Lundblad. Arkivfoto: Daniel Elfvelin

Lundblad gjorde sex mål

Innebandy

Guldheden tog ledningen borta mot serieledaren Floda och ledde ända fram till den tredje periodens början. Och kanske hade man kunnat ta en överraskande seger om det inte vore för Flodas poängmaskin.

Elin Lundblad-show startade redan i den andra perioden där hon gjorde tre mål och det blev lika många i den sista perioden. Forwarden stod alltså för sex mål i matchen som Floda vann med 8–4.

Med 45 poäng leder nu Elin Lundblad poängligan med 11 poängs marginal före Hanna Idborg från Ale. Trots det ligger hon i lä jämfört med sin egen fjolårssäsong då hon slog rekord i serien med 75 poäng.

Nu återstår fem matcher och Floda har tagit ett rejält grepp om seriesegern. Laget ligger etta i tabellen, sju poäng före tvåan Pixbo och åtta poäng före Backadalen, som ligger närmast under strecket med en match mindre spelad. Närmast väntar Kungälv borta på söndag och på lördag spelar tabellsjuan Lerum mot Göteborg på bortaplan.