Män begärda häktade för Flodahändelse

Nyheter

I söndags gjorde polisen en stor insats i Floda, med bland annat med helikopter. Idag har kammaråklagare Daniel Larson begärt en 26-årig man häktad för människorov, synnerligen grov misshandel alternativt grov misshandel. Brotten ska ha begåtts mellan 22 och 24 februari.

– En person är begärd häktad och det är totalt fyra personer som sitter anhållna för brottet. Men det kan inte uteslutas att ytterligare gripanden kan komma att ske, säger Daniel Larson.

På torsdagseftermiddagen begärdes ytterligare en man, 24 år, häktad för människorov och synnerligen grov misshandel, alternativ medhjälp till människorov.

Daniel Larson vill i nuläget inte gå in på exakt vad det är som har skett.

– Det beror på utredningstekniska skäl, utredningen kan komma att försvåras om vi går ut med mer information.

Åklagaren skriver i den första häktningsframställningarna att det av utredningstekniska skäl är av yttersta vikt att häktningsförhandling kan hållas under förmiddagen den första mars. Det står också att det är risk för att den misstänkte avviker eller på något annat sätt undanröjer sig lagföring eller straff. Enligt åklagaren är det också risk att männen fortsätter sin brottsliga verksamhet, undanröjer bevis eller på annat sätt försvårar utredningen.

Polisen söker fortsatt vittnen:

– Vi håller på att nysta i det här så jag kan inte lämna någon mer information just nu. Det jag kan säga är att vi vill att de som har sett något misstänkt i området kring Floda Strandväg mellan onsdagen den 20 och söndagen den 24 februari ska höra av sig till polisen om detta. Det kan vara personer som har uppträtt märkligt eller misstänkta bilar, säger Peter Adlersson, presstalesman på polisen.