• Foto: Daniel Johansson
  • Foto: Daniel Johansson
  • Foto: Daniel Johansson
  • Foto: Daniel Johansson
  • Foto: Privat

Nya coola klubben – en succé

Floda

I fredags var det dags för den allra första stå-upp-klubben på Garveriet. Arrangörerna Wilhelm Johansson och Oscar D’souza hade lyckats locka tunga affischnamn. Och kvällen blev riktigt lyckad.
Även till nästkommande arrangemang har duon lockat riktigt stora stjärnor till Floda.

De mycket nöjda arrangörerna konstaterade att över 320 personer kom på premiärkvällen. På scen fanns Carl Stanley, Marcus Thapper och Ina Lundström.

Hur var det?

– Det var väldigt mycket jobb, men helt klart värt det då det var så roligt att få se publikens respons och se hur uppskattat det var, svarar Oscar D’souza.

Vad var roligast?

– Helt klart komikerna, men också att arrangemanget blev så himla lyckat och att så många blev roade och tyckte att det blev en bra kväll. Det var också väldigt roligt att vi på Stationsteatern fick feedback av många från publiken som sa att de verkligen uppskattade att inte behöva åka in till Göteborg för att se på stand up och att de absolut vill ha mer i framtiden. 

Något särskilt som hände?

– Nej, egentligen inte. Överlag var det en väldigt fin och humorfylld kväll för alla inblandade.

Ärofullt

Något annat ni vill säga?

– Stort tack till komikerna och konferenciererna som vi fick äran att ha på denna väldigt lyckade premiär. Garveriet är en perfekt plats för såna här typer av evenmang och vi uppskattar samarbetet med dem, säger Oscar.

Avslöjande

Nästa Stå upp-klubb sker den första mars. Då uppträder Marcus Berggren, Ludde Samuelsson och Tina Bergèrus, och det finns fortfarande några biljetter kvar.

Arrangörskollegan Wilhelm Johansson avslöjar två komiker som är klara för det tredje tillfället.

– John Gillberg och Emma Knyckare, men det finns ett eller två namn till som stolt kommer att presenteras inom kort. 

Hur funkade platsen?

– Platsen är egentligen perfekt. Vi måste bara prova oss fram hur vi ska använda den på bästa sätt. Det är en väldigt stor lokal och man vill gärna ha den så kompakt som möjligt så att gäster inte börjar småprata i hörnen. Men bättre lokal har jag nog inte ens varit i på stand up i Göteborg, säger Wilhelm.

Potential

Hur kändes det när första kvällen var över?

– Tomt och urladdat. Nästan overkligt. Sjukt när man tänker att det var vårt första evenemang. Succè hörde vi runt omkring oss, men vi slappnar inte av för det utan jobbar konstruktivt för att göra nästa kväll ännu bättre, om det ens är möjligt.