Foto: Björn Dinau

Stor polisinsats mot företag

LERUM

Under två dagar har polis genomfört en insats mot företag i Alingsås, Vårgårda, Herrljunga och Lerum – med i insatsen har flera andra aktörer varit.

Det är tillsammans med Kronofogdemyndigheten, Migrationsverket, Försäkringskassan, Skatteverket som Arbetsmiljöverket som polis i veckan har gjort kontroller hos ett flertal företag i Alingsås, Vårgårda, Herrljunga och Lerum. Total har sjuttio företag, från enmansföretag till företag med upp till 25 anställda, fått besök.

Kontrollen resulterade i att fyra personer omhändertogs enligt utlänningslagen, efter misstankar om att de vistas illegalt i landet. En person, vars identitet inte har gått att fastställa, har gripits. Till det ska läggas att två personer är misstänkta för att ha anlitat svart arbetskraft i sina bolag.

I samband med insatsen har de inblandade myndigheterna utfärdat sanktionsavgifter mot flera företag, total handlar det om avgifter i storleksordningen 100 000-150 000 kronor.

  • Johan Hallberg