Svar till ”Faktureringsperioder” LT 13/2

Debatt

Hej Rolf N. Jag ser inte ditt problem som särskilt stort med fakturor varje månad, det är ju bara att begära autogiro så drar Lerum energi pengarna från ditt konto på förfallodagen. Fakturan kan du antingen få via ett bank-ID, e-legitimation, eller som bifogat dokument i ett vanligt e-mail, eller som sms på telefon. Jag själv har autogiro och får fakturan på mitt vanliga e-mail och kan då spara den i en mapp på datorn. Fungerar alldeles utmärkt man behöver ju bara ha tillräckligt med pengar på kontot på betalningsdagen.

Jag har autogiro på alla räkningar som måste betalas, trängselskatt, Lerum energi, Göteborg energi och Vattenfall.
Ett alldeles utmärkt system, för övriga räkningar har jag ett privat giro, som kostar nästan ingenting, bara 250 kronor per år och behöver inte ens frankera kuvertet (frankeras ej mottagaren betalar portot). Jag antar att ni även kan få faktureringen för vatten via autogiro till kommunen. Problem är till för att lösas.
Hans-Erich Christenson