Svar till ”Hög tid att bygga kulturhus och simhall” LT 6/2

Debatt

Jon Haraldsson, Renée Norgren Jeryd, Olle Adolfsson, (S) ni skriver att ni i er skuggbudget avsatt 10 miljoner 2019 och 100 miljoner 2020 för byggandet av en sim/ishall. Då frågar sin vän av ordning, när ni satt i majoritet de senaste fyra åren, varför avsatte ni inte dessa pengar och startade bygget då?
Eller varför initierade ni inte bygget av ett kulturhus när ni satt i ledningen? Det är fruktansvärt lätt att spendera pengar när man ändå inte behöver ta ansvar för budgeten, ni kunde ju lika gärna satsat 100 miljoner 2019 och 500 miljoner 2020 när ni vet att ni ändå inte kan genomföra någon av era planer.
Men i opposition kan man spendera hur mycket som helst av skattemedel utan att behöva ta ansvar för investeringarna man föreslår, och det är att föra medborgarna bakom ljuset.
Hans-Erich Christenson