Foto: Anders Johansson

Svenska hits i Dergården

Lerum

Svenska hits är temat när Kulturskolan sätter upp sin årliga konsert i Dergårdsteatern. Sångare, dansare och en stor orkester kommer att spela allt från Europe till Zara Larsson. I år var det inte pedagogerna som ensamma bestämde tema utan en elevgrupp som fick komma med förslag.

– Elevgruppen fick sedan vara med och komma med förslag på låtar de ville ha med, och till slut hade vi valt 13 stycken plus att orkestern inleder konserten med ett nyskrivet potpurri bestående av kända svenska låtar, säger sångpedagogen Jenny Schaub.

Nästa vecka väntar uppträdanden onsdag och torsdag, skolföreställningar på förmiddagarna och för allmänheten på kvällarna.

– Det känns som ett tacksamt och roligt tema. Såväl medverkande som publiken känner till den här musiken så den är lätt att ta till sig, säger Jenny Schaub.