Foto: Skeppsviken, Malte Larsson

Tar en starkare position i Floda

Floda

Svenska Hus, som sedan tidigare äger fastigheterna kring Floda Torg, etablerar sig ytterligare i kommundelen. Bolaget har köpt ett nybyggt flerfamiljshus med hyreslägenheter på Herrgårdsbacken i Floda.

Svenska Hus köper ett hus med 29 nybyggda hyreslägenheter i Floda. Tillträde skedde i torsdags, 31 januari, och fastigheten förvärvades av Skeppsviken Förvaltning. Samtliga lägenheter är uthyrda.

Fastigheten ingick i det nyligen avslutade projektet Herrgårdsbacken, vilket omfattade 80 bostäder fördelade på tre huskroppar. De 50 bostadsrättslägenheterna i grannhusen överlämnades åt bostadsrättsföreningen i början av december 2018.

Lägenhetsstorlekarna i hyreshuset varierar mellan ett och tre rum och kök och den totala uthyrningsbara ytan är 1 589 kvadratmeter.

Varför valde ni att köpa huset?

– Vi bestämde oss för Floda Torg för vi tror på området och vill vara en aktör där. Ett stationsnära område i snabb utveckling och med stor potential. Därför var det naturligt för oss att förvärva vår fjärde fastighet i Floda. När vi fick frågan om aktuellt förvärv såg vi många fördelar. Vi stärker oss i Floda och får en större påverkan i området, säger Daniel Masson, vd på Svenska Hus.

Har ni något annat på gång i Lerums kommun?

– Inte i dagsläget men vi är aktiva, så dyker det upp något intressant är vi nyfikna att titta på det.

Bolaget har alltså sedan tidigare köpt fastigheterna kring Floda Torg.

Hur går det?

– Vi har bestämt oss för Floda och har stora utvecklingsplaner för Floda Torg. Vi tar just nu fram ett visionsprogram med åtgärder på både kort och lång sikt. Idag finns fler butiker inom mat, vilket är ett område vi vill utveckla. Torget tillsammans med Garveriet skapar ett matkluster i området och det har vi planer på att utveckla. Fastigheter vars innehåll har fokus på mat och hälsa.

Är samtliga lokaler vid torget uthyrda?

– De flesta. Dock är vi alltid intresserade av bra hyresgäster som kan tillföra och vill utveckla Floda Torg framåt. Det är viktigt med butiks- ägare som delar vår vision om området.

Är det något annat du vill säga?

– Som sagt är vi väldigt positiva till Lerum och vår satsning av Floda Torg.

– Vi samarbetar med Jonas Brandström som äger Garveriet och är övertygad om att området kring torget har en stor potential att bli riktigt bra för Flodas invånare. Vi har även haft mycket positiva samtal med Lerums kommun om framtiden och att Svenska Hus är en långsiktig fastighetsägare som vill vara med att utveckla och bidra.

Även säljaren är nöjd:

– Vi är nöjda över att vi har kommit överens med en aktör som vill arbeta vidare efter de intentioner vi har haft för att skapa ett trivsamt nytt bostadsområde i Floda. Vi ser fram emot att utveckla Floda tillsammans med Svenska Hus, säger Martin Larsson på Skeppsviken Förvaltning.