• ALLA PÅ SCENEN. I söndags spelade revygänget sin sista föreställning och fick stående ovationer.
  • PRISAD. Alexander Abenius blev prisad med årets Lerumsbagge för att han inspirerat till revynumret.....
  • STÄDAT OCH SNYGGT. Filip S.Bergqvist och Anette Gemberg i revyns fjärde sketch.
  • OROLIG – LITE. Britt-Marie, alias Victoria Sandblom, äntrade scenen med sin lustiga figur ett antal gånger.
  • OCKSÅ PRISAD. Eva Svelin fick ta emot diplom från Riksförbundet Lokalrevyer i Sverige av Andreas Zetterberg för sina 20 år med revyn.
  • ROLFS SKRIV(ARK)LÅDA. Det var Filip S Bergqvist som fick ta emot utmärkelsen för sina bidrag till årets revy.
  • SISTA FÖRESTÄLLNINGEN. Under de tioveckorna har drygt 2 000 personer sett Lerumsrevyn Noll koll. Sista föreställningen var dock inte slutsåld.
  • KASTANJEN. Det var Filip S Bergqvist som skrivit scenen om kastanjen som fälldes efter en kommunikationsmiss. Här med Christian Ehrman.
  • SJUKANMÄLAN. Victoria Sandblom var inte bara rolig som Britt-Marie, utan fick publiken även att skratta åt det olycksdrabbade charkuteribiträdet.

Total koll i Noll koll

Lerum

Det är över för den här gången. Efter tio föreställningar, 400 spelade sketcher och drygt 2 000 besökare har de medverkande i Lerumsrevyn levererat och gjort det bra.

– Det har varit fantastiska veckor med härlig respons, säger Håkan Klamas, en av revymakarna och regissör tillsammans med L Per E Petersson.

– Alla har varit väldigt duktiga och något som fungerat extra bra är karaktären Britt-Marie som gjort sina nedslag och oroar sig över det mesta. Hennes insatser har prisats högt av publiken, fortsätter Klamas.

Bakom karaktären Britt-Marie står Victoria Sandblom, som nu gjorde sin femte revy. Med sina löständer, intensiva blick och hängbröst lockade hon till många skratt. Inte minst roades publiken av hennes benföring, både som Britt-Marie, men också som det skadade charkbiträdet.

Nedsågade trädet

Bristen på kommunikation har varit ledord för årets revy och revymakarna har försökt att satsa på så många lokala nummer som möjligt. Det dåliga vattnet i somras skojades det naturligtvis om, där Filip S Bergqvist fick många skratt när han drabbats av magsjuka och åstadkom många kräkreflexer. Förstås stod det nedsågade kastanjeträdet i fokus i några nummer.

Förra året var Lerumsrevyn med och tävlade i Revy-SM bland 114 andra teatergruppen. De klättrade rakt in på topp-20-listan.

– Vår ambition och förhoppning är naturligtvis att vi får med bidrag även i år, konstaterade Håkan Klamas.

– Jag tycker vi har många bra nummer att tävla med och vi har filmat hela föreställningen.

20 aktiva år

Även Eva Svelin prisades av Lokalrevyers Riksförbund i Sverige för sina 20 aktiva år. Det var Andreas Zetterberg som gav henne diplomet för hennes insatser som kassör, foajéansvarig och den som står för kostymerna.

Varje år delas Rolfs Skriv(ark)låda ut till någon som förutom att vara med på scenen även bidragit med manus till revyn. I år var det Filip S Bergqvist, som skrivit numret om det nedsågade kastanjeträdet, Fällskräll. När ensemblen skrek tacktal till honom sa han:

– Jag vill tacka mig själv för att jag är så enveten. Jag har skrivit mycket skit, så det är roligt att något kommer till användning.

Många fina nummer bjöds publiken på men Robert Cronholts Leva Livet fick nog några ögon att tåras. Det blev en hyllning till några artister som under 2018 lämnat jordelivet. Lill-Babs, Kim Larsen, Jerry Williams, Avicii och inte minst revyns egen Lasse Örn, som med sina fantastiska karaktärer underhållit under 20 års tid.

– Tack för all kraft och kärlek. Utan dig hade vi inte stått här idag och du har alltid varit ett kugghjul i revysammanhang, sa man från scenen.