Arkivfoto: Daniel Elfvelin
Höll nollan. Varken Örebros målvakt eller Flodas dito Sara Florell släppte in några mål i första kvalmatchen.

0-0 i första kvalmatchen

Innebandy

Floda IBK snittade på över sex mål per match i grundserien. I den första kvalmatchen lyckades laget inte få in någon boll, men det gjorde å andra sidan inte motståndaren IBF Örebro Ungdom heller.
Efter 0–0 är det helt öppet inför returen på bortaplan.

Efter att Lerums herrar åkt ner är det till Flodas damer hoppet står om kommunen ska ha ett allsvenskt lag även kommande säsong. I söndags påbörjade laget kvaläventyret inför en stor publik som fick uppleva ett extremt ovanligt resultat för innebandymatch. Till saken hör också att Floda inte brukar ha problem att hitta nätmaskorna. Under säsongen har de hela 141 mål på 22 matcher, överlägset flest i serien.

– Jag tror inte att jag varit med om ett sådant resultat tidigare. Det var en fartfylld match med högt tempo och duktiga målvakter i båda lagen. Även försvarsspelet såg väldigt bra ut och det täcktes många skott, säger tränaren Jonas Lundblad.

Han är nöjd med insatsen från samtliga spelare.

– Vi vinner skottstatistiken i både andra och tredje perioden men lyckas tyvärr inte överlista deras målvakt. Jag tycker ändå att det är vi som har de bästa lägena och är närmast en vinst.

Jonas Lundblad tror att chanserna är goda för ett avancemang till nästa omgång, där vinnaren mellan Floda och Örebro sannolikt får möta ett allsvenskt lag som försöker att kvala sig kvar.

– Det som avgör i returen är det lag som sätter sina chanser. Där tror jag att vi har en fördel med tanke på att vi gjorde över 140 mål i seriespelet och har några grymma målskyttar i laget.

Vad skulle det betyda om ni går upp?

– Det skulle nog betyda väldigt mycket både för klubben och laget då de alltid framställts som lillasyster i kommunen. Med satsningen av nya hallar i kommunen så behöver vi verkligen ett lag i Allsvenskan.