Floda till allsvenskt kval

Innebandy

INNEBANDY: Serieledande Floda IBK är klara för kval till Allsvenskan efter seger mot Lindome. Med tre omgångar kvar har tabelltrean Pixbo ingen möjlighet att komma ikapp.

Matchen mot Lindome var jämn fram till att Floda gjorde ett avgörande ryck i tredje perioden. Emma Lundblad och tvåmålsskytten Emelie Gustafsson gjorde då varsitt mål och gav Floda en tremålsledning. Slutresultatet blev 7–4.

I match efter match blev det annars förluster för både FBC Lerum och Floda IBK den gångna veckan. I damernas division 1 spelade även Lerum mot Partille. Lerum höll jämna steg i en period innan gästerna gick ifrån och vann med 2–5.

De avsågade FBC-herrarna bjöd på oväntat hårt motstånd borta mot serieledande Warberg, men fick se sig slagna med 4–2. Därefter blev det en ny förlust med 2–7 hemma mot Åby. En serie under i division 1 föll Flodas herrar mot toppkonkurrenten Mölndal med 3–4. Med två matcher kvar av grundserien behöver Floda fortfarande en seger för att säkra kvalplatsen.