Arkivfoto: Per Anger
STÄNGS AV. Torsdag den 28 mars stängs Härskogsvägen av mellan klockan 10 och klockan 13. Orsaken är att det ska göras en rekonstruktion av den svåra olyckan för ett år sedan som ledde till att två personer avled.

Härskogsvägen stängs av – olycka ska rekonstrueras

Härskogen

På torsdag, den 28 mars, stänger polisen av Härskogsvägen under tre timmar. Anledningen är att det ska göras en rekonstruktion av den svåra olyckan för ett år sedan då en lastbil hamnade på fel sida, körde på två personbilar och två personer avled.

–Vi kommer att stå på båda sidorna av Härskogsvägen mellan Lerum och Härryda kommuner för att stoppa bilister, så mellan klockan tio och klockan ett går det inte att köra igenom Härskogen, säger Andreas Gabrielsson, förundersökningsledare vid trafikpolisen i Göteborg.

– Vid Kullsjön blir det helt stopp, och ingen trafik kommer att kunna passera där, men de som bor utmed vägen kommer vi att släppa ut vid Kastenhof.

Det var den 23 mars förra året som ett lastbilssläp av någon anledning kom över på fel sida av vägen och kolliderade med två personbilar. De båda förarna, en man i 60-årsåldern och en man i 75-årsåldern, avled efter olyckan.

Polisen upprättade en anmälan om misstänkt vårdslöshet i trafik och har nu lämnat över ärendet till åklagaren, som ska påvisa hur lastbilen kunde hamna på fel sida av vägen. Detta genom att ställa upp fordon i olika vinklar och fotodokumentera det som en utredningsåtgärd.

Fotograferingen kommer att ske från marken och från luften med hjälp av så kallade drönare.