Lätt att minska antalet flygresor

Debatt

Det är hur lätt som helst att minska antalet flygresor. Slopa poängsystemet som gör att den som flyger i tjänsten kan samla poäng och sedan utnyttja dessa privat till exempelvis en nöjes tur till Barcelona över veckoslutet. Ju dyrare biljett desto fler poäng. Problemet med att slopa poängsystemet drabbar i många fall personer som är med att sätta regler. Jag tänker på våra EU-delegater eller andra politiker i riksdag och kommuner. Flyget är heligt och är väl de enda som slipper betala skatt på bränslet.

Här skyller man på att det en gång är bestämt att flygbränsle ska vara skattefritt. I många andra fall är det lätt att riva upp gamla beslut och ändra förutsättningar.
Hur det är med skatten på bränslet är jag kanske inte helt insatt och skulle vara glad om någon av LT:s läsare kunde ge mig en korrekt orsak till skattefritt bränsle.

SGF